Intergas en Atag ‘Beste uit de Test’ van Consumentenbond

Ben je op zoek naar een nieuwe CV-ketel? Dan is de kans vrij groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In Nederland zijn meerdere CV-ketelmerken op de markt en de specificaties van alle nieuwere modellen lijken aan te sluiten op de eisen die wij tegenwoordig aan een CV-ketel stellen. Een beetje hulp om te bepalen voor welk model je moet gaan, kan dan ook geen kwaad.

In dit soort gevallen biedt de Consumentenbond uitkomst. Zij testen geregeld de laatste CV-ketelmodellen op bedieningsgemak, prestaties en energieverbruik en presenteren aan de hand van deze testen een top 3 van ketels die het label ‘Beste uit de Test’ krijgen. De laatste onafhankelijke CV-keteltest van de Consumentenbond is uitgevoerd in 2013, en van de 3 beste ketels, haalden de 2 beste een bewonderingswaardige 8,1.

De 2 ketels die zo goed uit de bus kwamen zijn de Intergas Kombi Kompakt HReco 36 en de Atag E325EC. Beide modellen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zijn zeer energiezuinig, wat je uiteindelijk ook terug gaat zien op je energierekening. Zowel de Intergas als de Atag is een HR-combiketel, wat wil zeggen dat ze een hoog rendement en dus een laag energieverbruik hebben, en dat ze naast de verwarming van het huis ook zorgen voor warm water uit de kraan.

Een ander voordeel van bovengenoemde modellen is dat ze een hoog warmwatercomfort hebben. Dit betekent dat ze allebei in staat zijn om bijvoorbeeld in een paar minuten tijd een badkuip van 100 liter te vullen met water op een temperatuur van een aangename 40 graden. Wil je dus energie besparen en neem je graag een warm bad? Neem dan zeker bovengenoemde modellen mee in je overweging.

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>